De nieuwe Bosch doorstroomverwarmers

Doorstroomverwarmers voor sanitair warm water (douche enz.), NIET als CV te gebruiken!

Naar de bestellijst onderaan deze pagina

De nieuwe Bosch doorstroomverwarmer, nu met 3 instelbare vermogens. Dit model vervangt de huidige serie (zie hieronder) en is vanaf nu leverbaar. Met  dezelfde vertrouwde techniek.

Nieuw is dat alle nieuwe Bosch doorstroomverwarmers nu geschikt zijn voor naverwarming zonneboilers.

Als extra is een inbouw-module leverbaar voor bediening per smartphone.

Voor het installeren van elektrische CV ketels, elektrische verwarmingen of elektrische doorstroomverwarmers en/of het verwijderen van oude gas apparaten is GEEN CO-certificaat nodig. 

 
Bosch Tr4001 15-21

Bosch (Siemens) doorstroomverwarmers

Bosch doorstroomverwarmers, van 15 tot 27 kWatt vermogen. 15 kW is vergelijkbaar met een 22 kW gas-combiketel maar past in een keukenkastje! 

Deze elektronisch geregelde doorstroomverwarmers (ook doorstromer genoemd) worden geproduceerd door Bosch Siemens Hausgeräte GmbH (BSH) in München. Ze worden sinds 2022 alleen nog onder de naam Bosch geleverd. 
Voor de elektrische aansluiting is de standaard 3-fasen huisaansluiting van 3x25A nodig. De types met 15 kW instelling kunnen op 3x20A worden afgezekerd.
Lees hier hoe een doorstromer werkt.
Als enige in Nederland beschikken wij over een eigen service en reparatieafdeling voor Bosch Siemens doorstroomverwarmers.

Een doorstromer in werking zien? Dat kan, belt u ons eens voor een afspraak bij ons in ‘s-Heerenberg.

Een snel antwoord op uw vragen? Klik hier voor onze FAQ Doorstroom-verwarmers.

 

Mocht u een warmtepomp overwegen dan is juist een elektrische doorstromer een goede keuze omdat u dan onafhankelijk van de warmtepomp warm water heeft, dat bovendien een stuk minder stroom kost dan via de warmtepomp en zijn boiler. Kijk ook hier.

Let op: Als u een doorstromer als naverwarmer wilt gebruiken, kiest u een type dat daar speciaal geschikt voor is (geschikt naverwarming zonneboiler) hieronder in de tabel.

Let op II: In Nederland worden door een aantal leveranciers hydraulische doorstromers als elektronische doorstromers verkocht! U herkent ze aan de 2 standen schakelaar op het front. Deze kunnen geen constante temperatuur leveren, daarom niet met een thermostatische douchemengkraan te gebruiken!! 

Alle doorstromers in ons programma zijn zonder uitzondering volelektronisch geregeld, en kunnen wel met een thermostatische kraan worden gebruikt, waardoor modern warm water/douchecomfort gewaarborgd is.

Let op III: Als u of uw installateur problemen heeft bij de installatie belt u ons dan of vraagt u de installateur om ons te bellen. Wij helpen u dan graag verder.

 

Betalingen, u heeft de volgende keuzes:

  • U betaalt met één van de in uw winkelwagen aangegeven betaalmethodes.
  • Of u betaalt gewoon per bankoverschrijving: U maakt het bedrag van uw bestelling aan ons over.
  • U komt uw bestelling tegen contante betaling zelf bij ons afhalen.

 

Goede doelen actie

Omdat we de betaal services, zoals creditcards, Ideal en Paypal vanwege de steeds hogere kosten niet meer aanbieden, geven we nu maandelijks een bedrag van € 2,50 van iedere bestelling of contante betaling aan een goed doel. Welke doelen dat zijn ziet u hier.

Ons assortiment:

Bosch Tronic 5001 met elektronische regeling, 15, 18 of 21 kW omschakelbaar. Speciaal voor NL. Geschikt voor douche en bad. Voorbereid voor smartphone bediening met WiFi module. Geschikt voor naverwarming zonneboiler

Bosch doorstromer serie 5001

                                                                                   Prijs: € 457      Bestel

Bosch doorstroomverwarmer Tronic 5001 met elektronische regeling, 21, 24 of 27 kW omschakelbaar. Geschikt voor douche en bad. Voorbereid voor smartphone bediening met WiFi module. Geschikt voor naverwarming zonneboiler (LET OP: minimaal 3x35A netaansluiting nodig voor deze uitvoering)

Bosch doorstromer serie 5001

                                                                                    Prijs: € 497      Bestel

Bosch doorstroomverwarmer Tronic 7001 met elektronische regeling, 15, 18 of 21 kW omschakelbaar. Speciaal voor NL. Geschikt voor douche en bad. Met touchdisplay voor temp. instelling. Voorbereid voor smartphone bediening met WiFi module. Geschikt voor naverwarming zonneboiler

Bosch Tr4001 15-21

                                                                                               Prijs: € 625      Bestel

Bosch doorstroomverwarmer Tronic 4001 met elektronisch geregelde vaste* uitstroomtemp., 15, 18 of 21 kW omschakelbaar. Speciaal voor NL. Geschikt voor douche en bad. Geschikt voor naverwarming zonneboiler. * 4 temperaturen (57º, 53º, 48º of 42º)  vaste insteling, verandering vergt demontage van de kap.

Bosch Tr4001 15-21

                                                                                                Prijs: € 417      Bestel

WiFi Module voor Tronic 5001, 7001 doorstroomverwarmers. LET OP alleen bij aanschaf geschikt toestel!

WiFi module

                                                                                                Prijs: € 124,50      Bestel

Meerprijs capaciteits-schakeling, instelbaar. (alleen bij aanschaf doorstromer of later, als u een doorstromer van ons al heeft)

                                                                                                 Prijs: € 150      Bestel

Meerprijs Prioriteits-schakeling voor doorstromers. (alleen bij aanschaf doorstromer of later, als u een doorstromer van ons al heeft)

                                                                                                 Prijs: € 150      Bestel

3-fasen groep, 3xB20A of 3xB25A 230/400V met aardlekschakelaar, 4x40A (gewenste waarde aangeven!)

                                                                                                 Prijs: € 129,95 Bestel