Waarom een capaciteitsschakeling of een prioriteit-schakeling?

Voor het aansluiten van een doorstroomverwarmer is altijd een 3-fasen groep nodig. De draden naar de doorstroomverwarmer moeten minimaal 6mm2 zijn voor de grote toestellen vanaf 21 kW en min. 4 mm2 voor de kleinere toestellen tot 18 kW. 
Om te voorkomen dat u een zwaardere net-aansluiting moet nemen kan een prioriteits-schakeling worden toegepast.
Om die reden zijn de Bosch Siemens DE1518407 of de Bosch Siemens DE1518527 (voor combinatie met zonneboiler) ideale toestellen voor Nederlandse toepassing, de enige toestellen die met een 3x20A afzekering toch 8,25 liter warm water per min. geeft en waar een prioriteitsschakeling eigenlijk nooit nodig zal zijn.

Prioriteits-schakeling
De prioriteits-schakeling bestaat uit een stroomdetectie relais met een 4-polig installatierelais.
Deze wordt in de meterkast aangebracht en zorgt ervoor dat wanneer u warm water tapt, een aantal andere groepen met zware verbruikers (b.v. met elektrische vloerverwarming) worden uitgeschakeld. Zodra de warm water kraan dicht gaat, komen deze groepen weer in bedrijf. Met de standaard Nederlandse huisaansluiting van 3x25A (België 3x35A) kunt u een doorstroomverwarmer van max. 18 kW (België 24 kW) gebruiken. Als u een zwaarder toestel wilt moet uw huisaansluiting aangepast worden (of al zijn). Houdt u hier rekening mee als u bestelt.

Capaciteitsschakeling

De capaciteitsschakeling bestaat uit een instelbaar inductierelais en een 4-polig installatierelais. Het schakelt tot 4 stroomkringen automatisch uit en aan wanneer de gemeten stroom door één of meerdere toestellen de ingestelde waarde bereikt. Instelbaar van 2 tot 20 A. Plaatsing kan in de meterkast.

3 fasen groep (krachtstroomgroep)

Bestel hieronder ook uw 3 fasen groep om uw doorstromer aan te kunnen sluiten.

Webwinkel bestelling:
  • Uw bestelling wordt binnen 2-5 werkdagen geleverd.
  • Alle prijzen zijn incl. BTW en verzendkosten
Betalingen, u heeft de volgende keuzes:
  • U betaalt met één van de in uw winkelwagen aangegeven betaalmethodes.
  • Of u betaalt gewoon per bankoverschrijving: U maakt het bedrag van uw bestelling aan ons over.
  • U komt uw bestelling tegen contante betaling zelf bij ons afhalen. 

 

Goede doelen actie

Omdat we de betaal services, zoals creditcards, Ideal en Paypal vanwege de steeds hogere kosten niet meer aanbieden, geven we nu maandelijks een bedrag van € 2,50 van iedere bestelling of contante betaling aan een goed doel. Welke doelen dat zijn ziet u hier.

In het assortiment:

Prioriteitssschakeling met installatierelais 4 polig voor afschakelen van 4 groepen (Deze prijs alleen bij aanschaf doorstroomverwarmer)

€ 150,00          Bestel

Prioriteitssschakeling met installatierelais 4 polig voor afschakelen van 4 groepen (prijs zonder aanschaf doorstromer)

€ 225,00          Bestel

Capaciteitsschakeling, instelbaar 2-20A met installatierelais 4 polig voor afschakelen van 4 groepen (alleen bij aanschaf doorstromer of later, als u een doorstromer van ons al heeft)

€ 150,00         Bestel

Capaciteitsschakeling, instelbaar 2-20A met installatierelais 4 polig voor afschakelen van 4 groepen (prijs zonder aanschaf doorstromer)

€ 225,00         Bestel

3-fasen groep, 3xB20A of 3xB25A 230/400V met aardlekschakelaar, 4x40A (gewenste waarde aangeven!)

€ 129,95         Bestel