Voor het aansluiten van een doorstroomverwarmer is altijd een 3-fasen groep nodig. De draden naar de doorstroomverwarmer moeten minimaal 6mm2 zijn voor de grote toestellen vanaf 21 kW en min. 4 mm2 voor de kleinere toestellen tot 18 kW. 
Om te voorkomen dat u een zwaardere net-aansluiting moet nemen kan een prioriteits-schakeling worden toegepast.
Om die reden zijn de Bosch Siemens DE1518407 of de Bosch Siemens DE1518527 (voor combinatie met zonneboiler) ideale toestellen voor Nederlandse toepassing, de enige toestellen die met een 3x20A afzekering toch 8,25 liter warm water per min. geeft en waar een prioriteitsschakeling eigenlijk nooit nodig zal zijn.

Prioriteitsschakeling
De prioriteitsschakeling bestaat uit een stroomdetectie relais met een 4-polig installatierelais.
Deze wordt in de meterkast aangebracht en zorgt ervoor dat wanneer u warm water tapt, een aantal andere groepen met zware verbruikers (b.v. met elektrische vloerverwarming) worden uitgeschakeld. Zodra de warm water kraan dicht gaat, komen deze groepen weer in bedrijf. Met de standaard Nederlandse huisaansluiting van 3x25A (België 3x35A) kunt u een doorstroomverwarmer van max. 18 kW (België 24 kW) gebruiken. Als u een zwaarder toestel wilt moet uw huisaansluiting aangepast worden (of al zijn). Houdt u hier rekening mee als u bestelt.

Capaciteitsschakeling
De capaciteitsschakeling bestaat uit een instelbaar inductierelais en een 4-polig installatierelais. Het schakelt tot 4 stroomkringen automatisch uit en aan wanneer de gemeten stroom door één of meerdere toestellen de ingestelde waarde bereikt. Instelbaar van 2 tot 20 A. Plaatsing kan in de meterkast.

  • Uw bestelling wordt binnen 2-5 werkdagen geleverd.
  • U betaalt vooruit per bank of creditcard of onder rembours.
  • Alle prijzen zijn incl. BTW en verzendkosten
  • Bovenstaande geldt ook voor bestellingen uit België, echter: Rembours bestellingen kunnen alleen in Nederland worden geleverd.

In het assortiment:

Capaciteitsschakeling, instelbaar 2-20A met installatierelais 4 polig voor afschakelen van 4 groepen € 225,00Bestel
Prioriteitssschakeling met installatierelais 4 polig voor afschakelen van 4 groepen € 225,00Bestel