Algemene informatie / Waar moet u op letten bij infrarood vloerverwarmingsmatten:

[..ES]2 Spaarmat

Elektrische infrarood vloerverwarmingsmatten zijn geschikt voor:

  • Hoofdverwarming van grotere ruimtes of bijverwarming van kleine ruimtes/keukens: 100 Watt/m2
  • Hoofdverwarming van badkamers: 160 Watt/m2. 100 Watt/m2 alleen voor bijverwarming in badkamers gebruiken.

Let op: Deze getallen zijn een richtsnoer bij toepassing van elektrische vloerverwarming. In de huidige nieuwbouw kunt u met (soms aanzienlijk) minder vermogen toe! Gebruik dan onze kabels voor elektrische vloerverwarming van 10 Watt/meter lengte.

Waarop letten bij aanschaf van infrarood vloerverwarmingsmatten:
  • Neem altijd een set met klokthermostaat of met de ModuSet regeling. Vloerverwarming is nu eenmaal traag en u wilt niet 3 uur van te voren opstaan om de kamer warm te krijgen.
  • Let erop dat de mat een geaarde kabel heeft met één enkel aansluiteinde (dus met 3 aansluitdraden aan één kant), dit is veel gemakkelijker leggen en voorkomt een hinderlijk elektromagnetisch veld.
  • Verbindingen: Let erop dat de verbindingslas tussen de kabel op de mat en de af fabriek gemonteerde aansluitkabel gesoldeerd en ingegoten zijn. Deze verbindingspunten komen in de vloer en moeten een leven lang meegaan.
  • Matten kunnen gekoppeld worden om het berekende oppervlak te bereiken. De aansluiting is dan altijd parallel, d.w.z. de aansluitdraden kleur op kleur met elkaar verbinden. Sluit matten niet in serie aan, kleine weerstandsverschillen kunnen dan de ene mat plotseling een stuk warmer maken dan de andere. Ook zal bij het uitvallen van een enkele verbinding niets meer werken, vergelijk met kerstboomverlichting.
  • Draadafstand op de matten: De matten komen meestal direkt onder het oppervlak, dus de lusafstand mag niet groter zijn dan 6-8 cm onder dunne vloerbedekking zoals linoleum b.v., tot 10 cm onder plavuizen. Anders kunt u voelen waar de kabel loopt, daartussen wordt het niet warm.
  • Tot slot: Op onze kabels en matten geldt 15 jaar garantie.

Wilt u meer weten over de kosten van elektrische vloerverwarming? Klik dan hier.

U bestelt de Arconell infrarood vloerverwarmingsmatten hier.