In deze FAQ vindt u alles wat u over elektrische vloerverwarming wilt weten.

Direct naar de webshop? Klik hier.

Elektrische infrarood vloerverwarmingskabel, 4 mm dun
afgeschermde kabel zonder elektrisch veld
Wat zijn de aanschafkosten van Arconell-ES2 elektrische vloerverwarming?

Voor een bestaand halfvrijstaand huis, met een woonoppervlak van ruim 130 m2: materiaalkosten compleet vanaf ongeveer € 3.000 incl. BTW.

Wat kost het aanleggen van de vloerverwarming?

Arconell-ES2 elektrische vloerverwarming kunt u eenvoudig zelf aanleggen. Extra kosten zijn er natuurlijk voor het aanbrengen van een nieuwe vloerbedekking, b.v. nieuwe tegels, laminaat, linoleum, een gietvloer enz.

Wat zijn de gebruikskosten?

Door de unieke ModuSet modulerende weersafhankelijke regeling kost u dat gemiddeld ongeveer € 750 per jaar aan stroomkosten voor een halfvrijstaand huis van 130 m2. (gerekend met € 0,20 per kWh), of 3750 kWh per jaar voor verwarming. (in nieuwbouw, onder BENG voorschriften, ongeveer 2000 kWh voor een soortgelijk huis van die afmetingen.) Dit zijn gemiddelden.

Geldt dat voor ieder huis?

Dit geldt als uw huis behoorlijk is geïsoleerd, dwz. vloer-, wand- en dakisolatie naar de normen van  2006 (EPC ≤ 0,8)

Maar mijn huis is van 2000, waar moet ik dan mee rekenen?

In 2000 goldt een EPC≤ 1,0. U rekent (als de isolatie niet tusssentijds is verbeterd) dan met ongeveer 5500 kWh per jaar aan stroomgebruik voor verwarming met elektrische vloerverwarming.

Wat kost elektrische vloerverwarming voor alleen mijn badkamer?

Voor b.v. een badkamer van 6 m2 oppervlak kost een complete set bij ons minder dan € 250. En aan stroomverbruik per jaar minder dan € 60.

Krijg ik elektromagnetische velden in huis?

Nee, door de constructie van al onze ES2 verwarmingskabels en -matten is dat onmogelijk. Alle ES2 vloerverwarmingen bestaan steeds uit 2 geïsoleerde geleiders met daaromheen een aardingsmantel, waardoor er géén elektromagnetisch veld kan optreden.

Waar vindt ik meer informatie?

U vindt alle informatie over de Arconell-ES2 elektrische vloerverwarmingen op onze site.

Maar elektrische verwarming is toch verboden?

Nee, die onzin wordt vaker beweerd. Waar dat vandaan komt vindt u hier. Wij garanderen zelfs dat u onze producten legaal en zonder problemen kunt gebruiken. Zie de link hierboven.

Zuinig in gebruik door unieke ModuSet® regeling
[..ES]2 ModuSet modulerende regeling voor vloerverwarming
ModuSet modulerende regeling

De Arconell ES2 elektrische vloerverwarming is vooral zo zuinig in gebruik door de toepassing van onze ModuSet modulerende en weersafhankelijke regeling. In eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Hij bespaart u t.o.v. de gebruikelijke thermostaten tot 30 % aan stroomkosten en geeft bovendien een verhoogd comfort. 

Wilt u meer weten over een kostenvergelijking van onze elektrische vloerverwarming met b.v. een gas CV ketel? U vindt het hier.

Maar ook: welke soort elektrische vloerverwarming is voor uw huis het meest geschikt en welke vloerafwerking is het beste. Dat vindt u hier.

Maar vergelijkt u de kosten ook eens met die van een warmtepomp.

Direct naar de webshop? Klik hier.